Gluon Art and research

Open Call
Imec Technology Forum

Oproep voor kunstenaars
Deadline: 25 april, 2024

Projecten
 

Ben je een kunstenaar gevestigd in Vlaanderen of Brussel en werk je graag met digitale technologieën? Dan is deze oproep voor jou! Schrijf je nu in en maak kans om deel te nemen aan ITF World, imec’s jaarlijks  evenement op 21 en 22 mei te Antwerpen. 

Voor het tweede jaar op rij nodigen Gluon en imec drie kunstenaars uit voor een bezoek aan het exclusieve Imec Technology Forum. Tijdens dit evenement kunnen kunstenaars inspiratie opdoen uit het onderzoek en de diverse technologieën van imec, waarna ze een projectvoorstel kunnen indienen voor het opkomende residentie programma van Gluon. Mis je kans niet! 

Voor wie is deze oproep?


Een in Vlaanderen of in Brussel gevestigde kunstenaar, kan zich kandidaat stellen voor deze oproep. De voorkeur gaat uit naar kunstenaars die interdisciplinair werken en/of geïnteresseerd zijn in digitale technologie.  

Wat is imec en ITF World? 


Als toonaangevend  onderzoekscentrum op wereldniveau,  gelooft imec in de bijdrage van technologie aan een betere toekomst. Op lokaal niveau brengen ze die visie in de praktijk door bedrijven en overheden te ondersteunen in hun streven naar duurzame innovatie.

ITF World, is imecs 2-daagse top evenement  waar tot wel 2.000 (inter)nationale deelnemers samenkomen. Tijdens ITF ontdek je hoe imecs expertise fungeert als drijvende kracht achter de digitale transformatie van onze economie en samenleving meer bepaald in kernsectoren zoals Geconnecteerde Energie Systemen, Gezondheid, Mobiliteit en Robotica & AI.

Over ITF World: 

  • vindt plaats op 21 en 22 mei 2024 in Antwerpen
  • verwelkomt meer dan 2.000 deelnemers van over de hele wereld, van industrie-experts en zakelijke leiders tot beleidsmakers, futurologen, technologiegoeroes, ondernemers van start-ups tot scale-ups, analisten en investeerders
  • omvat verschillende inspirerende parallelle lezingen binnen 4 thematische breakouts: mobiliteit, gezondheid, geconnecteerde energiesystemen, en robotica & AI
  • tijdens de conferentie is er de mogelijkheid om de interactieve demovloer met tal van baanbrekende technologie te bezoeken

In samenwerking met ITF World organiseert imec ook ITF Flanders, een evenement afgestemd op  Vlaamse bedrijven en belanghebbenden op 22 mei.

Hoe indienen & selectieprocedure?


Een voorstel kan je indienen tot uiterlijk 25/04/24 via het online formulier. Een aanvraag bevat de volgende informatie: 

  • CV (pdf, max 100 mb)
  • Motivatie (200 karakters)
  • Selectie van technologieën 

Gluon & imec zullen een selectie maken op basis van de volgende criteria: 

  • Expertise op het gebied van digitale technologie & interdisciplinaire samenwerkingsverbanden
  • Motivatie om maatschappelijke uitdagingen aan te kaarten

De selectie wordt uiterlijk op 01/05/2024 bekendgemaakt. Afgewezen kandidaturen ontvangen een negatieve beschikking.

Ontdek de geselecteerde projecten van vorig jaar

Imec Technology Forum
Flanders Meeting & Convention Center Antwerp
Koningin Astridplein 22
2018 Antwerpen
Belgium