Gluon Art and research

Aquatocene
workshop

Ontdek hoe de Noordzee klinkt
29.05.2021

Montgomerydok, Oostende

Projecten
 

Wist u dat één van de luidste stukjes zee voor onze kust ligt? Gedurende de hele maand mei toont GLUON, in samenwerking met De Tijd, een outdoor geluidsinstallatie van Robertina Šebjanič in KAAP (Venetiaanse gaanderijen – Zeedijk Oostende). De Sloveense kunstenares Robertina Šebjanič reist de wereld rond om de geluidsvervuiling door scheepvaart, visserij, watersporten en constructiewerken in onze wateren vast te leggen.

Aansluitend hierop, organiseert GLUON een tocht op zee, waarin u ontdekt hoe de Noordzee klinkt. Aan boord van de zeilboot “Lady Grey” duikt u letterlijk de onderwaterwereld in, meet en registreert u onderwatervervuiling voor onze kust. Uitgerust met een hydrofoon zal u het geluid onder water horen en meten hoezeer de menselijke aanwezigheid het zeeleven in de Noordzee verstoort.

PRAKTISCH

Datum: Zaterdag 29 mei

Sessie 1: 10u00 — 12u30 (max. 7 deelnemers per sessie)

Sessie 2: 13u30 — 16u00 (max. 7 deelnemers per sessie)

Locatie: Montgomerydok, Oostende (vertrek & aankomst)

Deelnamekost: 35€ p.p. (exclusief servicekosten)

Taal: nederlands

Tickets & registratie via deze link https://www.eventbrite.be/e/tickets-aquatocene-workshop-153477955697

Voorwaarden :

Voor alle leeftijden, vanaf 10 jaar

Deelnemers jonger dan 16 jaar, moeten vergezeld zijn van een volwassene

Maximum 7 deelnemers per sessie

De activiteit wordt georganiseerd conform de nationale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Indien de activiteit vanwege verstrengde maatregelen niet kan plaatsvinden, zal de activiteit volledig geannuleerd worden.

Voor de realisatie van onze activiteit hebben we gunstige weersomstandigheden nodig. Indien de weersomstandigheden het niet toelaten om de activiteit de realiseren, zal de activiteit een op andere passende datum plaatsvinden.

Bekijk hier een interview met Robertina Sebjanic in De Tijd