Gluon Art and research

MUSAE Open Call

Archief
 

Bent je geïnteresseerd in het verkennen van de rol van voedsel in het welzijn van mensen en de planeet? MUSAE is op zoek naar kunstenaars die kritisch reflecteren over toekomstige mogelijkheden en uitdagingen rond voedsel. De eerste open call is een unieke kans voor kunstenaars om de toekomstige uitdagingen verbonden aan ons voedselsysteem — van productie, aanvoer tot consumptie — te verkennen.

Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 13 april 2023 14.00 uur CET tot 9 juni 2023 12.00 uur CET.  

  • Financiering per kunstenaar: 40 000 EUR  
  • Aantal geselecteerde kunstenaars: 10 kunstenaars 
  • Residentieduur: 7 maanden

Residentieprogramma

Geselecteerde kunstenaars zullen deelnemen aan het eerste residentieprogramma, waarbij ze de Design Futures Art-driven (DFA) methode zullen toepassen voor de ontwikkeling van toekomstscenario’s als kritische visies op de toekomst, gebaseerd op een van de drie thematische tracks en met een kritische reflectie op één van de volgende technologieën: AI, Robotica en Wearable Tech.

Kom meer te weten over deze Open Call!

De partners van het Musea-consortium: Politecnico di Milano (IT), Ab.Acus (IT), Universitat De Barcelona (ES), MADE (IT), PAL Robotics (ES), Gluon (BE), University College Dublin (IE), The University of Manchester (UK).

Dit project wordt ondersteund door S+T+ARTS. Dit project werd gefinancierd door S+T+ARTS (Science, Technology & the Arts), een initiatief van de Europese Commissie dat werd gelanceerd in het kader van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020. Het doel is om samenwerking tussen kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs en onderzoekers te ondersteunen om creatievere, inclusieve en duurzame technologieën te ontwikkelen.