Gluon Art and research

Faces of
Water

Haseeb Ahmed, Anna Ridler, Joshua Stein, Theresa Shubert

Bozar — Centre For Fine Arts, Brussels

Expo
 

Water. We staan wereldwijd voor ongeziene uitdagingen. In de komende 100 jaar zal de oceaan meer veranderen dan in de afgelopen 50 miljoen jaar. Gletsjers smelten, de zeewaterspiegel stijgt drastisch en via de industrie vloeien er voortdurend schadelijke stoffen in onze stromen. Het belang van water gaat vaak niet verder dan haar utilitaire waarde, maar wat met humanistische, morele, emotionele, esthetische en ethische waarden? Ze blijven onterecht onderbelicht.

Met de tentoonstelling Faces of Water zoomt Bozar in op recent onderzoek en artistieke creaties van vier kunstenaars: Theresa Schubert, Joshua G. Stein, Haseeb Ahmed en Anna Ridler. De werken in de tentoonstelling zijn het resultaat van residenties georganiseerd door LUCA School of ArtsGluon en Cittadellarte – Fondazione Pistoletto, met de steun van hun lokale ecosysteem van partners.  In de residenties onderzochten ze regiospecifieke wateruitdagingen.

Photos door Caroline Lessire

Een initiatief van Bozar in samenwerking met LUCA School of Arts en GLUON.
Hoofdsteun van het Havenbedrijf Antwerpen en het S+T+ARTS programma van de Europese Commissie
Partners: Pharma.Be, Antea Group, Pollet Water Group, VITO, VLAKWA, Farys, De Watergoep, Inopsys, Surplace, Capture - UGent, Timelab, Snowball, North Sea Port.
Gecureerd door Sofie Crabbé
Deze tentoonstelling kwam tot stand in het kader van het S+T+ARTS programma van de Europese Commissie.