Gluon Art and research

Center for Plant Immigrant Integration

Kuang-Yi Ku
Studiotopia ArtScience residentie programma

2019 — 2022

Projecten
 

Het Center for Plant Immigration Integration onderzoekt de relatie tussen planten en bacteria als metafoor voor de menselijke migratie naar Europa. Dit project vertrekt van het onderzoek van Prof. Sofie Goormachtig (VIB — UGent Center for Plant Systems Biologie) dat focust op de sojateelt in Vlaanderen, met als doel een eiwitrijk gewas en een milieuvriendelijk vleesalternatief voor de toekomst te bieden. Haar onderzoek spitst zich vooral toe op de interactie tussen sojabonen en stikstof-fixerende bacteriën in de bodem. Dit inspireerde Kuang-Yi om de gelijkenissen tussen het plant-microbe onderzoek en de integratie van immigranten in Europese samenlevingen te onderzoeken. The Center for Plant Immigrant Integration is een fictief instituut dat zich bezig houdt met visum aanvragen en de integratie van buitenlands planten. In dit project werkt het instituut voor zijn eerste client — een sojaplant — die een aanvraag wil indienen om in de Europese Unie te werken en te wonen. Het centrum stelt zijn expertise ter beschikking om de sojaplant te helpen met het creëren van zijn eigen profiel en het faciliteren van integratie met behulp van een endemisch micro-organisme.

Kom meer te weten over de VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) dat Gluons wetenschappelijke partner is voor het STUDIOTOPIA Art&Science residentieprogramma. Deze residentie maakt deel uit van het VIB Grand Challenges Program.

Georganiseerd door GLUON
Met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie, VIB Grand Challenges programma en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Imago Brussel)

Kuang-Yi Ku in samenwerking met de VIB-UGent Plant Center for Systems Biology (Prof. Sofie Goormachtig)