Gluon Art and research

Netwerkevent

Better Factory Unleashed: Art as a Catalyst for Innovation in industry 4.0
19.10.2023 I 17:00 — 22:00
WONDER Creativity Festival I Kortrijk

Archief
 

Tijdens het Wonder Creativity Festival organiseert GLUON een netwerkevent die zich richt op het innovatief potentieel van kunst en geavanceerde technologieën in de maakindustrie. Tijdens presentaties van kunstenaars, innovatiemanagers en ondernemers verbonden aan het Europees project Better Factory ontdek je hoe kunst en technologie de maakindustrie naar een innovatiever en duurzamer landschap leiden.

Better Factory, een initiatief ondersteund door Horizon 2020 programma van de Europese Unie, ondersteunt Europese KMO’s in de maakindustrie om samen te werken met kunstenaars en technologie leveranciers. Het project levert technologie aan KMO’s, waardoor ze veranderen in lean-agile productiefaciliteiten die in samenwerking met kunstenaars nieuwe en gepersonaliseerde producten kunnen maken. Better Factory wordt gerund door 28 partners uit 18 Europese landen met experten uit de kunsten, onderzoeksinstellingen, industrieclusters en technologie leveranciers.

Deze conferentie wordt georganiseerd in het kader van WONDER Creativity Festival en Designregio Kortrijk.

Better Factory heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst 951813