Gluon Art and research

Open Call
Better Factory

Expression of Interest (EoI)
Deadline 25 juni 2022

Archief
 

Better Factory is een project waarin 28 Europese partners de krachten bundelen om uit te zoeken hoe kleine en middelgrote Europese maakbedrijven competitiever kunnen worden door middel van digitale technologieën en productinnovaties. In het project brengen we het bedrijfsleven, technologie en kunst samen via 16 piloot projecten om te testen hoe dit in de praktijk gaat.

In Better Factory bestaat de belangrijkste rol van GLUON erin onze eigen ervaringen met het werken met kunstenaars, technologen en bedrijven te gebruiken om de samenwerkingsexperimenten te ondersteunen, vanaf de vroegste stadia van matchmaking tot de uiteindelijke resultaten.

Via de Expression of Interest (EoI) is Better Factory op zoek naar KMO’s actief in de maakindustrie die bereid zijn om samen met kunstenaars en technologie leveranciers hun huidige producten en diensten te herdenken en hun productieprocessen te automatiseren. Wanneer aanvragers voor de EoI worden geselecteerd, gaan zij door naar de volgende fase. Tijdens deze fase worden zij gekoppeld aan twee andere kandidaten om een “consortium” te vormen. Ieder consortium bestaat uit een bedrijf, een kunstenaar & een technologie leverancier.  Tijdens deze fase krijgen aanvragers ondersteuning van het Better Factory team bij het schrijven van het finale voorstel voor de Open Call in september. De finaal geselecteerde consortia zullen tot 200.000 euro aan financiering ontvangen om nieuwe markten te verkennen met behulp van digitale hulpmiddelen, nieuwe lean-agile productietechnologieën testen en ontwikkelen, toegang tot diverse software via RAMP (Robotics and Automation MarketPlace), opleidingen, zakelijke ondersteuning en mentoring.

Expression of Interest (EoI) indienen

Join the webinar

Op dinsdag 31 mei, om 09:00 BST / 10:00 CEST kan u deelnemen aan een online infosessie. Tijdens deze sessie zal het Better Factory team u stap voor stap door het aanvraagproces leiden, en al uw vragen beantwoorden!

Registreer voor de webinar op 31 mei

Image The New Raw. Picture by Michele Margot