Gluon Art and research

Hungry
City

Workshops, lezingen, performances
en artistieke tastings
04.11 / 14 — 22u

Archief
 

Wat eten we in 2050? Hoe bereiden we ons voedsel en vanwaar komen de ingrediënten? Door vooruit te durven kijken en ons alternatieve voedseltoekomsten voor te stellen, kunnen we een nieuw perspectief krijgen op wat we eten, waarom we het eten en wat we in de toekomst wel of niet kunnen eten. GLUON nodigt je op donderdag 4 november uit om samen na te denken en te proeven van een alternatieve voedseltoekomst! We organiseren verschillende lezingen, workshops, performances en food tastings door kunstenaars.

Chloé Rutzerveld (NL) is een food designer en futurologe, verbonden met het Nederlandse netwerk Next Nature. Zij speculeren over de relatie van voedsel met technologie en biologie. Tijdens een lezing Future Food Design neemt Rutzerveld je mee in haar wereld van toekomst voedsel. Hoe ver ben jij bereid te gaan om vlees te blijven eten? Wat is de échte kern van voedselverspilling? Wat als we overstappen op een volledig functioneel eetsysteem? Op speelse manier legt ze ingewikkelde technologieën uit aan een breed publiek en maakt ze voedselvraagstukken bespreekbaar.

Sien Vanmaele (BE) is een theatermaker, schrijver en actrice. Sinds enkele jaren doet ze onderzoek naar het voedsel van de toekomst. Vastbesloten om zich niet te laten grijpen door klimaatangst, zoekt Sien vanuit haar keuken naar antwoorden op de klimaatverandering. Tijdens de zintuigelijke lezing over Zero Waste laat Sien je kijken, luisteren, proeven, ruiken en voelen hoe de wereld van morgen er uit kan gaan zien.

Last but not least brengen kunstenaars Filip Van Dingenen (BE) en Hélène Meyer (BE) een Ceremonial Seaweed degustation. Sinds enkele jaren werken Filip en Hélène aan een gemeenschappelijk project Algae Diplomacy. Centraal staat voedsel als een vorm van culturele diplomatie, een katalysator om het gesprek te openen over de kloof tussen natuur en cultuur.

Voor jongeren organiseren we PlugNPlay coding workshops. Zij gaan aan de slag met de PlugNPlay toolbox waarmee ze hun eigen prototype programmeren met blokkentaal.


MENU

14:00 — 18:00
PlugNPlay workshops voor jongeren

18:00
Opening receptie & walking dinner

19:30
"Future Food Design" lezing door Chloé Rutzerveld

20:30 — 21:30
Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld door theatermaker Sien Vanmaele

21:00
"Ceremonial Seaweed" degustatie door het Platform for Algae Diplomacy (Filip Van Dingenen & Hélène Meyer)

PRAKTISCH

Kostprijs: gratis, registratie vereist
Taal: nederlands & engels
Adres: Slachthuisstraat 4-6, 1000 Brussels






Dit project wordt gerealiseerd met de steun van STUDIOTOPIA Creative Europe, Brussels Hoofdstedelijk gewest (Imago Brussel) en Innoviris
Beeld (links) Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld, Sien Vanmaele / Beeld (rechts) Edible growth, Chloé Rutzerveld