Gluon education logo

Dive in! Citizen Science

Een Erasmus+ project medegefinancierd door de Europese Unie.
Partners: Pina (Slovenië), Punto Zero (Italië), UR Institute (Kroatië).

Vormingen
 

Gluon neemt deel aan het DIVE IN project dat focust op de rol van jeugdwerk in wetenschap en het belang van hun engagement en steun in de wetenschapswereld benadrukt.

In onze snel evoluerende wereld, is wetenschap vitaal voor het begrip en het aankaarten van complexe uitdagingen. De jeugd, als de toekomstige makers van onze maatschappij, zijn essentieel in het vormgeven van onze toekomst. Hun unieke perspectieven, creativiteit en technologische connecties openen nieuwe mogelijkheden voor wetenschappelijke vooruitgang en innovatie. Nieuwsgierigheid stimuleren, participatie activeren en veerkracht opbouwen zijn enkele van de cruciale aspecten die nodig zijn bij het werken met jongeren en zo zien we dat we samen kunnen “dive in” burgerwetenschap. 

Samen met onze partners ontwikkelen we een werkboek dat zal dienen als een belangrijk instrument om het concept van burgerwetenschap te implementeren en te introduceren in de jeugdwerkpraktijk. Het bevat alle sleutelelementen, van het theoretische concept tot praktische oefeningen en advies over hoe burgerwetenschap in de praktijk te gebruiken.

Met het werkboek willen we duurzaamheid garanderen, dat de deur zal openen naar meer actieve stakeholders, meer actief burgerschap en een grotere participatie van jongeren in meerdere processen.

Blijf op de hoogte en wees één van de eersten om het werkboek te ontdekken!

Doelgroep
ASO / TSO / BSO / KSO
Datum
30.06.2024