Gluon Art and research

Crypto Miner Car

LarbitsSisters

GLUON | Slachthuisstraat 4-6, 1000 Brussel

Expo
 

Met de Crypto Miner Car speculeren de LarbitsSisters over het veranderend karakter van de data-economie in het licht van de ecologische en sociale crisis. De Crypto Miner Car presenteert een prototype voor herverdeling van rijkdom dat de technologische en ecologische uitdagingen van vandaag confronteert met ontwrichtende gedachten over een alternatieve visie op het gebruik van energie. Centraal in het werk staat een crypto ontginningsplatform met GPU-eenheden die zijn gehackt om afvalwarmte terug te winnen en een auto van stroom te voorzien, terwijl er cryptomunten worden ontgonnen.

De auto, ooit statussymbool van de moderniteit, treedt hier op als een visionaire trigger die mogelijke toekomstvisies aftast tussen realiteit en fictie. Dit project brengt een auto die beweegt naar een nieuwe, hedendaagse en disruptieve vorm van mobiliteit. Gangbare opvattingen over moderniteit worden op hun kop gezet en technologische uitdagingen worden op een speelse en provocerende manier benaderd. Visies op duurzame energieproductie en zelfrijdende voertuigen worden hier samengebracht in een ontwrichtend scenario.

Binnen het kritische discours over de klimaatverandering, de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde, onderzoekt dit project hoe het computationele rekenproces en de massale computerkracht die gemoeid zijn bij het ontginnen van cryptocurrencies, kunnen worden ingezet in het stedelijke en sociale weefsel en binnen de context van de klimaatverandering. 

Meer informatie

De opening van dit project is op 9 september (tussen 18u en 21u) te GLUON. Nadien zal de installatie te bezichtigen zijn van 10 tot 19 september, van woensdag tot zaterdag (14u tot 18u).

Beeld (links & rechts) LarbitsSisters, Crypto Miner Car - Ethereum module, 2021.