Gluon Art and research

Better Factory Open Call

Kunstenaars, KMO's en tech leveranciers

Archief
 

Better Factory heeft een open call voor kunstenaars, fabrikanten en tech aanbieders! Personen of bedrijven kunnen individueel aan de open call meedoen. Met een matching proces creëren we een succesvol consortium waarmee jouw team een aanvraag kan doen om kans te maken op 200.000 euro — een mooi budget om je project uit te voeren. Het idee is om gezamenlijk nieuwe innovatie te ontwikkelen, waarmee nieuwe markten ontsloten worden dankzij jullie op maat gemaakt, gepersonaliseerde product of service portfolio. Deze call is een mooie kans voor kunstenaars die hun creatieve grenzen willen uitbreiden.

OVER BETTER FACTORY
Better Factory een Europees innovatief netwerk dat belangrijke spelers binnen de kunst, technologie en het innovatie landschap bij elkaar brengt. Better Factory is een van de drie nieuwe STARTS Digital Innovation Hubs. Binnen het netwerk is GLUON een van de consortium partners. Wij begeleiden de kunstenaars die geselecteerd worden voor de samenwerkingen. Better Factory stelt zichzelf ten doel om een gestandaardiseerde oplossing te bieden voor kleine— en middelgrote bedrijven (KMO’s), om nieuwe en gepersonaliseerde producten uit te vinden en te maken. Mét creatieve services daaromheen. Deze open call nodigt drie groepen uit om te reageren: KMO’s, kunstenaars en tech aanbieders.  

Dien nu je aanvraag in en maak kans om onderdeel uit te maken van een van de consortia:

  • Onderzoek nieuwe markten met digitale technologieën
  • Test & ontwikkel nieuwe Lean—Agile productie—technologieën met RAMP
  • Maak gebruik van trainingen om de staf bij te scholen 
  • Ontvang ondernemers-ondersteuning en begeleiding
  • Ontvang tot 200,000 euro financiering zonder eigen vermogen

HOE WERKT HET?
Na het matchmaking proces kunnen de KMO’s, kunstenaars en tech leveranciers gezamenlijk een voorstel indienen voor de eerste Better Factory Open Call for Knowledge Transfer Experiments (KTE). Gezamenlijke voorstellen bestaande uit 1 KMO, 1 kunstenaar en 1 tech leverancier zijn welkom. Consortia die het matchmaking proces niet hebben gevolgd, zijn ook welkom om een plan in te dienen.  Gedurende het vierjarige bestaan van Better Factory, zullen er twee open calls worden gelanceerd. In totaal zullen er 8 KTE’s geselecteerd worden voor financiering, per open call.

TOT WANNEER IS DE CALL VOOR AANVRAGEN?
De call voor individuele aanvragen is geopend tot 18 maart 2021.

HOE DOE IK MEE?

KTEs geven prioriteit aan de volgende sectoren:

  • Plastic en rubber
  • Meubels en hout 
  • Voedsel en landbouw
  • Bouw 
  • Metaal en machines
  • Textiel en leer 


Ga naar better-factory.com of meld je aan voor de Better Factory webinar op maandag 9 maart 2021 10:00 — 13:00 CET. Tijdens de webinar wordt er meer informatie gegeven over de drie individuele calls voor de KMO’s, kunstenaars en tech leveranciers.

Image OS. WAAM by Sebastien Wierinck in collaboartion with Print Pioneers and 3DMP® GEFERTEC. Supported by S+T+ARTS

This project has received funding under the European Union's Horizon 2020 reserach and innovation programme. Better Factory is part of the S+T+ARTS.