Gluon Art and research

Opening Checkin’ Each Other Out

Solopresentatie Jerry Galle

Vernissage
Zaterdag 20 april 2024, 16:00 - 20:00

Slachthuisstraat 4-6, 1000 Brussel

Expo
 

Vanaf 21 April tot 25 mei presenteert GLUON Checkin’ Each Other Out, een artistiek project van de Belgische kunstenaar Jerry Galle. De expo is de eerste tentoonstelling in een reeks die de resultaten van Gluons residentiewerking toont en focust op het meest recente werk van Galle, ontwikkeld tijdens een een residentie bij het Belgische onderzoekscentrum Flanders Make, gehost door Gluon.  

Naar aanleiding van de opening van deze tentoonstelling organiseren we op zaterdag 20 april een keynote met techniekfilosoof Prof. Dr. Darian Meacham en een livegesprek met kunstenaar Jerry Galle en Marc Engels (COO Flanders Make). Na de opening talks volgt de opening van de tentoonstelling en receptie.


PROGRAMMA

16:00 — 16:10 Introductie en welkom door Christophe De Jaeger (Directeur Gluon
16:10 — 16:40 Keynote Prof. Dr. Darian Meacham (filosoof)
16:40 — 17:25 Dubbelgesprek met Jerry Galle (kunstenaar) en Marc Engels (COO, Flanders Make) gemodereerd door Darian Meacham
17:30 — 20:00 Opening expo & receptie

Deelname aan de talks is gratis, maar wegens een beperkt aantal zitplaatsen is registratie vereist. Wacht niet en boek je ticket nu!


SPREKERS

Darian Meacham is filosoof met bijzondere focus op de maatschappelijke gevolgen van opkomende technologieën. Hij is universitair hoofddocent filosofie aan de Universiteit Maastricht in Nederland en is hoofdonderzoeker Ethiek en Verantwoord Innoveren bij het Brightlands Institute for Smart Society (BISS), dat een interdisciplinair instituut is verbonden aan de Universiteit Maastricht. Meacham heeft diverse publicaties en bijdragen op zijn naam staan, met name over de ethische vraagstukken rondom de opkomst van robots en automatisatie in diverse industrieën. Zijn werk richt zich op de veranderingen die deze technologische ontwikkelingen teweeg brengen op de werkvloer en de bredere impact ervan op de samenleving. 

Jerry Galle (kunstenaar) stelt zich tot doel om, in de vorm van schilderijen, tekeningen of teksten, poëtisch misbruik te maken van machines. Hij verhoudt zich meer bepaald tot computers en robots; die laat hij dingen doen waarvoor ze niet bedoeld zijn. Uit die speelse ‘samenwerking’ tussen mens en machine ontstaat zijn werk. Galle’s werk was onder andere te zien in MHKA, Bozar, Museum Dhondt-Dhaenens, British Film Institute, Wiels, International Film Festival Rotterdam, EMAF, International Film Festival Hamburg, Museum Dr. Guislain en Ars Electronica.

Marc Engels is Chief Operational Officer (COO) van Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de Vlaamse maakindustrie. Het onderzoek van Flanders Make richt zich op industrieel gedreven technologisch onderzoek naar de machines, voertuigen en fabrieken van morgen. 


TENTOONSTELLING

Checkin’ Each Other Out is een artistiek project dat ons begrip van `intelligentie’ bevraagt. Via interactie tussen mens, robot en levende organismen wil Galle alternatieve vormen van intelligentie verkennen om een breder spectrum van ‘slim’ voor te stellen.

DATUM
zaterdag 20 april 2024, 16:00 - 20:00

TOEGANG
Gratis, maar registratie is vereist voor de opening talks

LOCATIE
Tentoonstelling: GLUON, Slachthuisstraat 4-6, 1000 Brussel
Opening talks: Tour à Plomb, Slachthuisstraat 4-6, 1000 Brussel

BEREIKBAARHEID