GEZOCHT: enthousiaste jongeren

gluon winter lab website

partners

Nikon, Erasmus Fablab, Vlaamse gemeenschapscommissie

GEZOCHT: enthousiaste jongeren met een sterke interesse in wetenschap, kunst en nieuwe technologieën!

Ben je tussen 15 en 18 jaar oud? Zoek je graag mee naar oplossingen voor de uitdagingen van onze bruisende hoofdstad? Hou je ervan om je verbeeldingskracht de vrije loop te laten? Laat je je graag inspireren door toonaangevende kunstenaars? Wissel je graag ideeën uit met creatieve wetenschappers en leeftijdsgenoten?

Dan is het Gluon Winter Lab, een vrijstaat waar ongedwongen creativiteit heerst, iets voor jou!

Tijdens de krokusvakantie gaan we gedurende 8 dagen als echte ‘city squad’ teams aan de slag in onze grootstad. We observeren en meten de kwaliteit van de stad. De bekende fotograaf Beat Streuli zal je tonen hoe je het bruisende leven in de stad op verschillende manieren kan vastleggen. Alles wordt gedocumenteerd door middel van hoogtechnologische camera’s uitgerust met de nieuwste technologieën. Vervolgens zal de Amerikaanse ingenieur Joe Saavedra je volledig laten onderdompelen in een Hi-tech wereld. In het Fablab ontwerp en construeer je met lasercutters en 3D printers je eigen sociale meetmodules! Dit gaat van CO2- en temperatuurmeters tot geluid- en lichtmeters… De resultaten van deze observaties worden gecombineerd met de meetresultaten in een interactief mapping systeem. Het onzichtbare leven in de stad zal door jouw inzet zichtbaar worden! Een blijvende impact op jullie en op de stad Brussel verzekerd!

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 50. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ilse@gluon.be.