Update_6 / Lee Lee-Nam @ Zebrastraat

UPDATE_6 / Lee Lee-Nam

De biënnale Update_6 vindt plaats van 5 november t.e.m. 4 december 2016 in Zebrastraat Gent – België.

Een internationale kunsttentoonstelling met technologie als context, gelinkt aan de New Technological Art Award. De missie van Update is het uitbreiden van de reikwijdte van hedendaagse artistieke creaties en traditionele media met werken die op een originele en intelligente manier gebruik maken van moderne en nieuwe technologieën: de bewerking van geluid en licht, het gebruik van nieuwe media, de toepassing van innovatieve ontwikkelingen in de communicatie, telecommunicatie en uitzendingen, gericht op de wereld van informatie, communicatie en computers en interactie. Deze omschrijvingen zijn op geen enkele wijze beperkend en moeten op de breedst mogelijke manier worden geïnterpreteerd.

De jury bestond uit voorzitter van de jury Martin Honzik (Hoofd van de afdeling Prix/Festival Ars Electronica) samen met Peter Weibel (Directeur, ZKM Karlsruhe), Jean-Marie Dallet (kunstenaar en lesgever-researcher aan de Université Paris 8), Alain Liedts (Voorzitter Zebrastraat, Stichting Liedts-Meesen), Stef Van Bellingen (Adviseur voor Zebrastraat en Artistiek leider VZW Warp), Paul Dujardin (Artistiek Directeur Bozar), Nick Ervinck (Kunstenaar en winnaar van de update_2 publieksprijs), Alain Thibault (Artistiek Directeur van Elektra), Edwin Carels (Curator Nieuwe Media-tentoonstellingen), Karen Helmerson (Programmadirecteur voor Electronic Media, Film & Visual Art aan de New York State Council on the Arts (NYSCA)) en Ralph Dum (Wetenschappelijk medewerker en senior expert van de Europese Commissie). www.ntaa.be

Tegelijkertijd toont Zebrastraat werk van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Lee Lee Nam. Zijn werken bevinden zich op het kruispunt tussen traditie en moderniteit, menselijkheid en natuur, oost en west, analoog en digitaal, authenticiteit en duplicatie en neoliberalisme en digitale technologie. Vaak verwijzend naar de kunstgeschiedenis, creëert hij een dialoog tussen verschillende traditionele en moderne mediatechnologiën en hun culturele geschiedenis. Hij heft de barrières op tussen verschillende culturen en tijdsperioden en stelt de gewoontes van perceptie en omgang met kunst in vraag.