TENDENCIES ’19

the overview effect

27/04/19

09/06/19

BOZARLAB

Rue Ravensteinstraat 23

1000 Brussels

Voor de tentoonstelling ‘TENDENCIES’ selecteerde curator Raphaël Stevens zes Belgische kunstenaars, waaronder het Space Farming Projectvan het internationale collectief SEAD (Angelo Vermeulen) ontwikkeld in samenwerking met Gluon. Het ‘Space Farming’ project blikt vooruit op de toekomst van de mens in een interstellaire context. In samenwerking met een team experts verbonden aan Howest ontwikkelde Angelo Vermeulen enkele experimenten en prototypes die het kweken van planten in de ruimte verder onderzoeken. 

De tentoonstelling TENDENCIES brengt werken voor het voetlicht die wetenschappelijke en technologische innovaties tegelijk behelzen en in vraag stellen. De vierde editie van de expo plaatst vraagtekens bij de dystopische dan wel utopische toekomst die ons te wachten staat. De 6 kunstenaars gunnen ons via hun geluidsinstallaties en beeldende composities een blik op de planeet in bovenaanzicht (‘overview effect’), als waren we astronauten bij wie de kwetsbaarheid van het leven daagt bij de aanblik van de Aarde.

Kan artificiële intelligentie ons helpen om onze planeet op een verstandige manier te bewonen, samen met de andere levende wezens? Of wijst de technologie ons veeleer op onze eigen beperkingen en die van onze ontwikkeling? TENDENCIES zoekt het uit …

openingsuren

Tuesday to Sunday 10 am - 6 pm Thursday, 10 am - 9 pm Closed on Monday

inkom

FREE ENTRANCE