Gluon Lente Lab

©annemariemaes

In Open Biolab Brussels

Wist je dat 2 tot 3 kilo van je lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën? En dat deze vooral zitten op je huid en in je darmen? Vies? Nee hoor, we hebben ze nodig! Goede bacteriën houden ons gezond. Bovendien kun je er heel wat coole dingen mee doen!

Tijdens het Gluon Lente Lab, een samenwerking tussen Gluon en het Open BioLab Brussels, gaan we gedurende 1 week zelf aan de slag in een echt laboratorium. We onderzoeken bacteriën op onze smartphone, onze schoenzolen en onze handen, maar ook buiten in het park. Daarna leren we ze kweken en tellen we hun aantal. Met een microscoop observeren we deze micro-organismen, geven we ze een kleurtje en filmen we hoe ze van vorm veranderen door een andere voeding te geven. We maken tekenen met gekleurde bacteriën op zelfgemaakte voedingsbodems en proberen een donkere kamer te verlichten met lichtgevende bacteriën. Dagelijks onderbreken we onze activiteiten in het lab met sport & spelmomenten.

Kunstenares Annemarie Maes, wetenschappers van de EHB onder leiding van Tom Peeters en het GLUON team begeleiden het lab. Samen zorgen wij ervoor dat jullie biologische experimenten volgens de regels van de wetenschap verlopen én terzelfdertijd een artistieke invulling krijgen.

Leeftijd: voor 14- tot 18-jarigen

Capaciteit: 16 deelnemers

Plaats activiteiten: Open BioLab Brussels, Erasmushogeschool Brussel – Campus Jette, Laarbeeklaan 121, 1090 Jette

Datum: Van 9 april tot en met 13 april werken we samen in het lab. Tijdens het weekend stellen we de resultaten tentoon in de galerieruimte van Gluon (Slachthuisstraat 4-6, 1000 Brussel)

Prijs: Schrijf je je in met een vriend of een vriendin, broer of zus? Dan is deelname aan het lab gratis! Schrijf je je alleen in? Dan is de kostprijs 75€. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: caroline@gluon.be

 

Foto ©annemariemaes