Partners

Ars-Electronica-Logo

Ars Electronica

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in English.

aec.at

img23789.520x290.box

Vooruit

Vooruit is a vibrant arts center with 300.000 annual visitors. Since 1982, it have been offering countless cultural events, focusing specifically on performing arts, music, books and city & transition. Vooruit organizes 500 to 600 of our own activities annually. In addition to this, it also cooperate with a large number of partners, who complete and strengthen our offerings through our hall rental.

vooruit.be

buda-art-centre-m310113-f2

BUDAfabriek

The Buda Factory is a creative “roundtable” for people with entrepreneurial spirit: students, product developers, designers, copywriters, event managers, theatre makers… you name it. What binds them together is the desire to dive into the pool together and enrich one another’s projects. Buda invests not only in its own infrastructure, but also in a network of organisations and companies that make their expertise available to the Buda community. Every form of innovation arises from an intense collaboration between players from different disciplines. Reciprocity is the keyword here: everyone must become stronger in his field.

buda-eiland.be

Zebrastraat Logo

Zebrastraat: kenniscentrum

Zebrastraat Gent heeft zich gedurende de laatste jaren ontwikkeld tot een stimulerend kenniscentrum met een grote interesse voor kunst. Tweejaarlijks wordt met Update/de New Technological Art Award (NTAA) ingespeeld op een lacune binnen de mainstream kunstwereld door aandacht te besteden aan de technologische ontwikkelingen die onze mondiale cultuur stuwen.

New Technological Art Award selecteert en presenteert, in een tentoonstelling en Prijsuitreiking,  creaties waarin de cultuurvormende rol van technologie centraal staat. Low of high tech, intuïtief of experimenteel, steeds maken de creaties ons attent op innoverende tendensen van deze tijd. De tentoonstelling met realisaties van de geselecteerde laureaten vormt een kompas dat je oriënteert naar het relevant en releverend gebruik van technologie in de artistieke sector.

 

zebrastraat.be

Vlaamse Gemeenschapscommissie

De Vlaamse Gemeenschapscommissie

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is de draaischijf voor de Vlaamse Gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze geeft de hoofdstad vorm en inhoud vanuit een Nederlandstalig perspectief en is bevoegd voor cultuur, onderwijs, welzijn en gezondheid.

vgc.be

nimal_logo

iMAL

De vzw iMAL (interactive Media Art Laboratory) werd in 1999 in Brussel opgericht met als doel artistieke vormen en creatieve praktijken te ondersteunen die computer- en netwerktechnologie gebruiken als medium. In 2007 opende iMAL zijn nieuwe locatie: het Centrum voor Digitale Cultuur en Technologie, ongeveer 600 m² groot, waar artistieke, wetenschappelijke en industriële innovatie elkaar treffen. Deze ruimte is volledig bestemd voor hedendaagse artistieke en culturele praktijken die ontstaan uit het samenbrengen van computer, telecommunicatie, netwerk en media.

imal.org

Bozar_black_pos

BOZAR

BOZAR is een multidisciplinair kunstencentrum gelegen in het hart van Brussel. Het Paleis voor Schone Kunsten werd gebouwd door Victor Horta in 1928 en biedt vandaag een multidisciplinaire programmatie. Creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod: daar staat het Paleis voor Schone Kunsten van in het prille begin borg voor. Maar kunst staat niet op zich, zweeft niet in het ijle. Om kunst in te bedden in de ‘cultuur’ van een samenleving – zeker in een bont gekleurde wereldstad als Brussel – moet het contact met het publiek haast organisch kunnen groeien. Het is als bij vrienden en geliefden: kunst en publiek vinden elkaar, geraken in gesprek, en laten een onuitwisbare stempel na.

bozar.be

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Op 18 juni 1989 verkozen de Brusselaars voor het eerst rechtstreeks hun gewestelijke vertegenwoordigers. Sindsdien is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een autonoom Gewest, naast het Vlaams Gewest en het Waals Gewest. Het Brussels Gewest is een smeltkroes waar Nederlandstaligen en Franstaligen samenleven en samen werken met tal van andere nationaliteiten. En dat vertaalt zich ook in de Brusselse overheidsinstanties.

be.brussels

Erasmus Hogeschool

Erasmus

De erasmushogeschool Brussel telt 20 professionele bacheloropleidingen en 7 academische kunstopleidingen. Daarnaast biedt de hogeschool meerdere voortgezette opleidingen (banaba, manama), en via het centrum voor perma­nente vorming EhB+ ook postgraduaten en bij- en nascholing aan.

erasmushogeschool.be