Gluon Art and research

The New
Green Deal

Een eendaags event over de toekomst van energie

Snowball, België / 06.02.2020

Projecten
 

In 2019 lanceerde de EU The New Green Deal als Europa’s ‘man op de maan’ moment. Een ambitieus plan dat van Europa het eerste klimaatneutrale continent zou maken tegen 2050. Om dit te bereiken moet Europa een einde maken aan zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en moet het gebruik, de productie en de distributie van energie worden herdacht. Het event The New Green Deal bracht de meest innovatieve leiders in hun vakgebied samen — waaronder MIT professor Pattie Maes, ondernemers, kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers en onderzoekers — om de uitdagingen en gevaren voor de toekomst van energie te verkennen. Dit met een boeiend programma met lezingen, workshops en tentoonstelling.

PROGRAMMA

13:30 Welkom
14:00 Introductie door Alexandra Vanhuyse, mede-oprichter Snowball  
14:10 Keynote Anatomy of an AI System, door Prof. Vladan Joler
15:00 Workshops
Algature, door Fara Peluso
Build your own Cleantech start-up using AI, door In The Pocket
17:30 Bezoek aan de tentoonstelling in aanwezigheid van de kunstenaars 18:30 Welkomstreceptie publiek avondprogramma
19:00 Introducties door
Stefan Grosjean, Oprichter en CEO Snowball 
Ralph Dum, Senior Officer DG Connect, Europese Commissie 
Christophe De Jaeger, Oprichter en directeur GLUON
19:30 Keynote door Prof. Dr Pattie Maes, MIT Media Lab Fluid Interfaces 
21:00 Walking dinner en opening tentoonstelling
23:00 Einde

OVER

Dit event is de eerste activiteit georganiseerd door Cleantech hub Snowball en GLUON, in het kader van het STARTS Regional Centers project.

*Snowball is een nieuwe state-of-the-art cleantech hub in Harelbeke, België. De hub herbergt een brede waaier aan Cleantech bedrijven, die elk wetenschap en technologie combineren voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor een groenere en schonere planeet. De Cleantech hub biedt ook een Accelerator aan om de Cleantech bedrijven te ondersteunen en te helpen groeien. Stefan Grosjean, serial entrepreneur (recentelijk oprichter & CEO van Smappee) en mecenas van de kunst, is de oprichter van Snowball.

** Dit Europese netwerk van regionale kunst- en innovatiecentra zal een reeks thematische netwerkevenementen en showcases op het raakvlakken tussen wetenschap, technologie en de kunsten ondersteunen. Met meer dan 200 activiteiten in Europa wil het samenwerkingsverbanden van regio’s, partners en andere instellingen, waaronder bedrijven, die werkzaam zijn op het gebied van kunst en wetenschap, versterken. 
Met Teresa Van Dongen, Maarten Vanden Eynde, AnneMarie Maes, Vladan Joler en Kate Crawford, Joshua Portway en Lise Autogena, Su Hui Yu, Pieterjan Ginckels

Met de steun van het S+T+ARTS (Science, Technology, Arts) programma van de Europese Commissie - DG Connect