Gluon Art and research

Kuang-Yi Ku

Maak kennis met de kunstenaar van ons Studiotopia residentieprogramma

Projecten
 

Gedurende bijna twee jaar zal de kunstenaar Kuang-Yi Ku samen met GLUON deelnemen aan het Europese programma Studiotopia. Een unieke gelegenheid om een langdurig ArtScience onderzoek uit te voeren en hun resultaten te presenteren in tentoonstellingen, pop-up labs, lezingen en workshops in de verschillende partnerinstellingen.

Kuang-Yi Ku werkt aan de wisselwerking tussen kunst en wetenschap en richt zich met name op hoe state-of-the-art geneeskunde de toekomstige samenleving beïnvloedt. Zijn achtergrond als medisch professional en als kunstenaar maakt dat hij in staat is om met complexe ethische vraagstukken van de opkomende medische technologie om te gaan. Het betekent ook dat zijn werk nieuwe denkbeelden over de geneeskunde kan creëren en een betere gezondheidszorg kan bieden in de toekomst. Dit weerspiegelt “Good Health and Well-being”, een van de doelstellingen van de VN op het gebied van duurzame ontwikkeling. Daarnaast heeft hij een aantal projecten die te maken hebben met de conflicten tussen milieuproblemen en culturele tradities, bijvoorbeeld het gebruik van dierlijke delen van bedreigde diersoorten in de traditionele Chinese geneeskunde. Zijn projecten zijn gericht op het vinden van oplossingen voor de bescherming van bedreigde diersoorten en het behoud van het cultureel erfgoed. Het weerspiegelt tevens de doelstellingen van de VN op het gebied van duurzame ontwikkeling met betrekking tot milieubescherming, zoals “Life on Land”, “Climate Action”, enzovoort.

OVER KUANG-YI KU

Kuang-Yi Ku is geboren en opgegroeid in Taipei (Taiwan), en is sinds 2016 gevestigd in Nederland. Ku is voormalig tandarts, bio-kunstenaar en social designer. Hij richtte TW BioArt (een Taiwanese biokunstgemeenschap) op om het gebied van BioArt en Science + Art in Taiwan te stimuleren. Zijn werken gaan vaak over het menselijk lichaam, seksualiteit, interacties tussen soorten en medische technologie, en hebben als doel de relaties tussen technologie, individuen en het milieu te onderzoeken.

In opdracht van GLUON in het kader van STUDIOTOPIA

In samenwerking met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB)
Met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie, National Arts and Culture Foundation (NCAF)Taiwan