Gluon Winter Lab

groepsfoto munpunt

partners

NIKON, VGC, Erasmus Hogeschool Brussel

In de krokusvakantie van 2016 (6 tot 13 februari) gaat het eerste Gluon Winter Lab van start. Makers en denkers van 15 tot 18 jaar oud worden uitgenodigd voor een meerdaags STEAM-kamp in het hartje van Brussel. In samenwerking met bekende kunstenaars, ontwerpers en technologen zoeken ze oplossingen met behulp van Science Technology, Engeneering, Arts en Mathematics voor de ecologische uitdagingen waarvoor Brussel  staat.

Ben je tussen 15 en 18 jaar oud? Zoek je graag mee naar ecologische oplossingen voor de uitdagingen van onze bruisende grootstad? Experimenteer je graag met de nieuwste

technologie en wil je die inzetten voor een betere stad? Of ben je een geboren activist en wil je met andere doeners en denkers meewerken aan de stad van de toekomst? Dan zijn de eco-squads iets voor jou!

Tijdens de krokusvakantie wordt Muntpunt in Brussel ons basecamp. We doorkruisen Brussel met doorwinterde technologen en wetenschappers. Met drones, camera’s en sensoren maken we het onzichtbare zichtbaar. Geluidsoverlast, lichtpollutie of de conditie van lucht, licht en water, niets ontsnapt aan de kritische blik van de eco-squads.

In kleine groepjes trekken jullie met een high-tech toolbox de stad in, maken metingen en beelden en verwerken deze data in het Fablab Brussels in Anderlecht. Hier bouwen wij een

interactieve en digitale map die alle informatie in realtime uitzendt. De inwoners van de stad en de beleidsmakers van morgen zien zo waar de stad het goed doet en waar het beter kan!

Schrijf je nu in en draag een steentje bij in de strijd voor een gezond en duurzaam Brussel.

Deelname aan het lab kost 50 EUR. Kandidaten kunnen tot 1 februari 2016 inschrijven via ilse@gluon.be. Onmiddellijk na deze inschrijving volgt meer concrete informatie. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 25 kandidaten.

Volg ons hier op Facebook voor meer updates! 

Bekijk hier de reportage van Brussel Nieuws over het Gluon Winter Lab!