Gluon Winter Lab

partners

VGC, Vlaanderen/Coördinatie Brussel, BOZAR, Muntpunt, JCW, Erasmus Hogeschool Brussel, Nikon

OPEN CALL voor enthousiaste jongeren met een sterke interesse in wetenschap, kunst en nieuwe technologieën!
 
Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Zoek je graag naar oplossingen voor ecologische uitdagingen van onze grootstad? Experimenteer je graag met de nieuwste technologie en ben je een geboren activist die met andere doeners en denkers wil meewerken aan een duurzame toekomst?
 
Dan zijn de eco-squads iets voor jou! Tijdens de paasvakantie doorkruisen jullie met doorwinterde kunstenaars, wetenschappers en technologen de stad. Met drones, digitale camera’s en Arduino sensoren meten we de ecologische problemen van de stad: geluidsoverlast, licht- lucht- en water- vervuiling,… niets ontsnapt aan de kritische blik van de eco-squads.
 
Vervolgens trekken we naar het Fablab Brussels, waar jullie samen met technologen deze data verwerken in draagbare objecten, interactieve websites of futuristische meetapparaten! Een juweel dat verkleurt naargelang de hoeveelheid CO2 in de lucht of een toestel dat mensen op het geschikte moment naar de stilste plekjes in de stad leidt? Het zijn maar enkele voorbeelden…elk van jullie bedenkt en ontwerpt een eigen tool om het leven in onze stad te verbeteren. Deze prototypes demonstreren jullie tijdens een heuse mini MakerFAIR aan vrienden, ouders en beleidsmakers. Wie weet… misschien staat er iemand klaar die jouw idee op de markt wil brengen!
 
Inschrijven
 
–     Het Gluon Winter Lab vindt plaats vanaf zondag 9 april t.e.m. zaterdag 15 april 2017.
–     Het inschrijvingsgeld bedraagt € 150 voor de hele week. (materialen en Fablab inbegrepen. Ook krijg je jouw zelfgemaakt prototype mee naar huis!).
–     Er is geen specifieke voorkennis vereist.
–     Inschrijven kan door te mailen naar ilse@gluon.be.
 
Volg ook de laatste updates via onze Facebook. 
Meer informatie over het dagprogramma, de thematiek en inschrijving via deze brochure op Issuu.