Gluon Zomer Lab

STARTS Lab in Fablab Brussels

Met 182 verschillende nationaliteiten is Brussel de meest kosmopolitische stad van Europa. We zijn met meer dan 1 miljoen Brusselaars. Met zo’n melting pot aan culturen en generaties heeft Brussel het potentieel om een bruisende plek te zijn. Maar benutten wij dit potentieel aan diverse etnische achtergronden en levenservaring? Kunnen wij iets verzinnen om de ontmoeting tussen gebruikers van de openbare ruimte te prikkelen.

Het Fablab Zomer Atelier van Gluon wil deze uitdaging aangaan.

Tijdens het zomer atelier pimpen we de openbare ruimte en ontwerpen we samen met een kunstenaar en technologen alternatieve ontmoetingsplaatsen voor Brussel. In het Fablab van de Erasmushogeschool verwerken we onze ideeën met onder andere lasersnijders, 3D-printen, Arduino, en virtual reality. Denk je dat een futuristisch muziekinstrument mensen samen zou kunnen brengen? Wil je een zitbank bouwen zodat mensen erop kunnen zitten en praten? Denk je dat een high-tech dansvloer een effectieve oplossing kan zijn? Of verwerk je liever natuurgeluiden of gesprekken in diverse talen in een cultureel en generationeel grensoverschrijdend project?

Zin om deze uitdaging aan te gaan?

Leeftijd: voor 14- tot 18-jarigen

Capaciteit: 25 deelnemers

Plaats activiteiten: Erasmushogeschool Brussel (EhB), Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

Datum: Van 2 juli tot en met 7 juli 

Prijs: Schrijf je je in met een vriend of een vriendin, broer of zus? Dan is deelname aan het lab gratis! Schrijf je je alleen in? Dan is de kostprijs 75€. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: education@gluon.be