Gluon Fall Lab 17

Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Ben je nieuwsgierig naar nieuwe technologieën, zoals programmeren, lasercutten en 3D printen, al weet je er misschien nog niet zo veel van? Tijdens het Herfst Lab werk je aan jouw eigen project van de toekomst.

Op het moment woont 78 % van de Europese bevolking in steden. En dit cijfer zal nog stijgen. Hoe zal het dagelijks leven in de grootstad eruitzien in de toekomst? Welke veranderingen hebben nieuwe technologieën op de manier waarop we samenleven? Hoe zorgen we met deze ontwikkelingen voor een positieve impact? Hoe verbinden we de verschillende bevolkingsgroepen en culturen in de stad?

In het Gluon Summer Lab gaan we aan de slag met meetapparatuur zoals Arduino, sensoren, mapping, fotografie … om onze omgeving vast te leggen. Wat zijn de problemen en kun je hier een oplossing voor bedenken?

In het Fablab Brussels verwerken jullie samen met technologen en kunstenaars jullie informatie in draagbare objecten, interactieve applicaties of futuristische meetapparaten. Een apparaat dat ervoor zorgt dat je oma zich minder eenzaam voelt? Een toestel dat mensen samenbrengt op de stilste plekjes in de stad? Het zijn maar enkele voorbeelden… elk van jullie bedenkt en ontwerpt een eigen tool om het leven in onze stad te verbeteren.

Dit STEAM Lab wordt georganiseerd in samenwerking met Gluon, een organisatie in Brussel die projecten organiseert op het raakvlak tussen beeldende kunst, technologie en wetenschap. Meer informatie op www.gluon.be.

Inschrijven

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 75 (alle materialen en Fablab inbegrepen. Ook krijg je jouw zelfgemaakte prototype mee naar huis!). Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Volg Gluon op Facebook voor meer updates in verband met het programma.

Bekijk hier de boeiende reportage die Bruzz maakte van het Gluon Summer Lab!

 

#technologie kamp #Brussel #wetenschap #kunst #14 tot 18 jaar oud #jongeren #Fablab #3D printen #lasercutten #Arduino

IMG_2829