Gluon Summer Lab

partenaires

VGC, Vlaanderen, BOZAR, Muntpunt, JCW, Erasmus Hogeschool, Nikon

In de zomervakantie van 2016 (3 tot 9 juli) gaat het tweede Gluon Lab van start. Na de succesvolle eerste Winter editie, nodigen we jongeren nu graag uit om deel te nemen aan het Gluon Summer Lab. Makers en denkers van 14 tot 18 jaar oud worden uitgenodigd voor een meerdaags STEAM-kamp in het hartje van Brussel. In samenwerking met bekende kunstenaars, ontwerpers en technologen zoeken ze oplossingen met behulp van Science Technology, Engeneering, Arts en Mathematics voor de ecologische uitdagingen waarvoor Brussel staat.

Ben je tussen 14 en 18 jaar oud? Zoek je graag naar oplossingen voor ecologische uitdagingen van onze grootstad? Experimenteer je graag met de nieuwste technologie en ben je een geboren activist die met andere doeners en denkers wil meewerken aan een duurzame toekomst?

Dan zijn de eco-squads iets voor jou! Tijdens de zomervakantie doorkruisen jullie met doorwinterde wetenschappers en technologen de stad. We meten met drones, digitale reflex Nikon camera’s en Arduino sensoren de ecologische problemen van de stad. Geluidsoverlast, licht- lucht- en water vervuiling,… niets ontsnapt aan de kritische blik van de eco-squads.

Vervolgens trekken we naar Fablab Brussels op de Erasmushogeschool campus Kaai in Anderlecht waar jullie samen met technologie experts deze data verwerken in draagbare objecten, interactieve websites of futuristische meetapparaten! Een juweel die verkleurt naargelang de hoeveelheid CO² in de lucht of een toestel dat mensen op het geschikte moment naar de stilste plekjes in de stad leidt? Het zijn maar enkele voorbeelden…elk van jullie bedenkt en ontwerpt een eigen tool om het werken, spelen, ontspannen…kortom het leven in onze stad te verbeteren. Deze prototypes demonstreren jullie tijdens een heuse mini MakerFAIR in Muntpunt -hartje Brussel- aan vrienden, ouders en beleidsmakers. Wie weet… misschien staat er iemand klaar die jouw idee op de markt wil zetten!

Schrijf je nu in en draag een steentje bij in de strijd voor een gezond en duurzaam Brussel.

Inschrijven

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 150. (Alle materialen en Fablab inbegrepen). Er is geen specifieke voorkennis vereist. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ilse@gluon.be. Onmiddellijk na deze inschrijving volgt meer concrete informatie. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 25 kandidaten.

Follow us on Facebook for more updates.

Have a look at the reportage Brussel Nieuws made of the Gluon Winter Lab!